Каноницька громада
Рівненська область, Вараський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Встигніть оформити свої паї!

Дата: 10.01.2024 15:00
Кількість переглядів: 143

У 2024 році потрібно приватизувати свої паї, на які немає кадастрового номеру, або власники яких померли, а спадкоємці не оформили спадщину!

Статтею 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)»  визначено, що в разі, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної ділянки, земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки, а земельна ділянка буде визначена безгоспною.

Невитребуваною є земельна частка (пай), на яку не отримано документа, що посвідчує право на неї, не оформлено спадщину, або їй не присвоєно кадастровий номер.

Слід зазначити, що згідно положень статті 120 Земельного кодексу України, кадастровий номер земельної ділянки є істотною умовою договорів, які передбачають набуття права власності на земельні ділянки (продажу, оренди, дарування тощо). Отже, кадастровий номер земельної ділянки є необхідним при укладанні будь-яких правочинів в сфері набуття права власності на земельну ділянку.

То що ж треба зробити, щоб отримати кадастровий номер?

Крок 1: Зверніться до сертифікованого інженера-землевпорядника або до відповідної організації та замовте послугу щодо розробки технічної документації із землеустрою на земельну ділянку.

Крок 2: Подати документи до органу Держгеокадастру за місцем знаходження земельної ділянки. Це робить інженер-землевпорядник через вебпортал електронних послуг. Після подачі ваші документи перевірятимуть на відповідність державним вимогам.

Крок 3: Отримайте витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Крок 4: Зверніться в ЦНАП для того, щоб зареєструвати право власності на земельну ділянку.

Результатом послуги буде витяг з державного реєстру речових прав, який і буде засвідчувати ваше право власності на земельну ділянку.

Каноницька сільська рада повідомляє всіх власників земельних ділянок або їх спадкоємців про необхідність внесення відомостей про належні їм земельні ділянки, земельні частки (паї) до Державного земельного кадастру та проведення державної реєстрації речових прав на земельні ділянки до 2025 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь