Каноницька громада
Рівненська область, Вараський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Власникам паїв необхідно актуалізувати інформацію в Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно

Дата: 02.05.2023 12:03
Кількість переглядів: 292

До відома власників земельних ділянок, що розташовані на території Каноницької сільської територіальної громади Вараського району Рівненської області.

Якщо Ви є власником земельної ділянки на підставі державного акту «старого зразка», виданого з 1993-го по 2004 рік, то ви повинні подбати про присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Адже відомості про дані земельні ділянки не внесені до автоматизованої системи ведення Державного земельного кадастру та не присвоєні кадастрові номери.

До 2004 року, відповідно до чинних на той час нормативно – правових актів, державні акти, які посвідчували право власності чи користування видавались без кадастрових номерів.

         Дуже часто трапляються випадки, коли на Публічній кадастровій карті відсутні відомості про земельні ділянки, тобто, ділянка не зареєстрована в Державному земельному кадастрі.

         Тому, з метою наповнення Державного земельного кадастру відомостями про земельні ділянки, усім власникам державних актів старого зразка необхідно якнайшвидше привести цей документ у відповідність до сучасних норм і вимог законодавства у сфері регулювання земельних відносин та присвоїти земельній ділянці кадастровий номер. Без нього на сьогодні власник земельної ділянки не зможе здійснювати правочини: дарувати, продавати, здавати в оренду, використовувати як заставу в банку тощо.

         Отже, для внесення даних про зазначені земельні ділянки до Державного земельного кадастру (проведення державної реєстрації земельної ділянки) їх власникам необхідно звернутися до землевпорядної організації та замовити розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на кожну земельну ділянку. Така послуга надається на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником документації із землеустрою.

         На підставі розробленої технічної документації державний кадастровий реєстратор вносить земельну ділянку до державного земельного кадастру та здійснює присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Виконання вказаних вище дій підтверджує виданий реєстратором витяг з Державного земельного кадастру.

         Також слід знати, що наявність земельної ділянки в кадастрі не гарантує наявності повної інформації про вас як власника чи орендаря, якщо ви чи довірене вами лице не звертались до державного реєстратора речових прав за місцем знаходження ділянки після 2013 року особисто.

         Тому радимо власникам земельних ділянок слід звернутись через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) до кадастрового реєстратора з запитом про наявність земельної Фото без описуділянки в Кадастрі та наявність або ж коректність інформації про власника, орендаря, цільове призначення ділянки, термін оренди, обмеження в користуванні та інші особливості земельної ділянки. Після включення даних про земельну ділянку до державного земельного кадастру та отримання витягу з ДЗК необхідно повторно звернутись до місцевого центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)  чи нотаріуса для реєстрації вашого права на земельну ділянку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь