Каноницька громада
Рівненська область, Вараський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

засідання координаційної ради

Дата: 26.10.2021 10:25
Кількість переглядів: 1245

ПРОТОКОЛ  № 1

засідання координаційної ради з питань запобігання і протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі

 

22.10.2021 рік                                                                                      с. Каноничі

 

Порядок денний:

 

І. Взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №658 від 22.08.2018 року «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі». Проблемні питання взаємодії, причини передумов поширення насильства.

 

СЛУХАЛИ:

Босика Віталія – в.о. начальника служби у справах дітей Каноницької сільської ради, який повідомив про необхідність тісної взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №658 від 22.08.2018 року «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» та відмітив, що:

1. основними причинами передумов поширення насильства – бідність, безробіття, стереотипи, низька обізнаність населення щодо своїх прав, низький рівень культури.

2. проблемні питання роботи щодо протидії, а саме, підвищення обізнаності населення про права людини, підвищення інформаційної діяльності про форми, прояви, причини та наслідки насильства; формування в суспільстві нетерпимого ставлення до насильницьких моделей поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, насамперед дітей; усвідомлення насильства як порушення прав людини; розповсюдження соціальної реклами; подолання стереотипів, що не можна розголошувати проблему, страх перед осудом сторонніх; заохочення всіх членів суспільства, до активного сприяння запобіганню насильству; сприяння гендерній доступності; подальша робота з пропаганди сімейних цінностей через заклади освіти, культури; застосування гендерного компоненту представниками влади в доповідях, звітах, програмах, стратегіях; розміщення інформації на сайті Каноницької сільської ради від усіх суб’єктів взаємодії, підвищення рівня якості прийому громадян; проведення культурно-просвітницьких заходів у сфері розповсюдження знань щодо гендерної рівності, протидії домашньому насильству.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію прийняти до уваги.
  2. Усім суб’єктам, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі покращувати рівень взаємодії, інформування, розповсюджувати інформацію.

 

ІІ. Алгоритм дій суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі.

 

СЛУХАЛИ:

Босика Віталія – в.о. начальника служби у справах дітей Каноницької сільської ради, який повідомив що на теперішній час від органів національної поліції надійшло 2 повідомлення про насильство в сім’ї. Нажаль такі повідомлення надійшли із порушенням термінів визначених у законодавстві, але, не зважаючи на те, вони були відпрацьовані відповідно до Порядку. Доповідач повідомив що на теперішній час практично відпрацьовується алгоритм взаємодій при звернені постраждалих осіб між причетними структурами, але зауважив, що не завжди є дотримання термінів передачі заяв від постраждалих осіб, які надійшли від інших суб’єктів взаємодії. На даний час Каноницька сільська рад не має фахівця соціальної роботи, тому надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, надання таким сім’ям статусів сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах та проведення їх соціального супроводу дещо затрудняється.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію прийняти до уваги.
  2. Усім суб’єктам, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі дотримуватися термінів інформування про виявлені факти вчинення насильства в сім’ї та визначеного переліку дій відповідно повноважень для оперативного реагування на такі факти.
  3. Службі у справах дітей Каноницької ради розмістити інформативні матеріали щодо діючого законодавства, програм та проєктів, інформацію про права та обов’язки постраждалих від насильства в сім’ї та інші наявні інформативні матеріали.  

 

 

 

Заступник голови Каноницької сільської

ради, голова координаційної ради

 

 

Василь ДУЛЯНИЦЬКИЙ

Секретар комісії

з питань захисту прав дитини                    

 

Віталій БОСИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь