Каноницька громада
Рівненська область, Вараський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Голос України», 12 серпня 2021 року. № 152 (7652) Сільський голова зіркової хвороби не має

Дата: 12.08.2021 09:04
Кількість переглядів: 4892

ПРИВАТНЕ ЖИТТЯ

Каноницький сільський голова Віктор СЕМЧУК (на знімку) зіркової хвороби не має. Після роботи і у вихідні він нарівні з односельцями (а живе він у су­сідньому до центру громади — Каноничах — селі Озеро) пра­цює до сьомого поту. Тож запи­тання, як йому вдається утри­мувати хорошу фізичну форму, відпало саме по собі.Фото без опису

— Наша сім’я має півгектара землі. Садимо картоплю, сі­ємо пшеницю з таким розра­хунком, щоб собі вистачило і щоб було чим годувати сви­ней, птицю, яких утримуємо в підсобному господарстві. Ви­рощуємо також традиційні для нашого Полісся овочі: буряки, моркву, капусту, огірки, помі­дори... — розповідає Віктор Валентинович. Має подружжя Семчуків та­кож невеличкий садочок із фруктовими деревами біля бу­динку. Кілька грушок, яблунь­ок... — У селі нині без підсобно­го господарства, при дорожне­чі продуктів, не вижити, — каже Віктор Семчук. — Тому люди господарюють на землі, тримають живність. А я — як усі. Щоправда, останнім часом намітилась тенденція, коли люди збуваються корів, бо надто затратно і клопітно їх утримувати. Та й закупівельні ціни на молоко не стимулю­ють.

Подружжя Катерини та Вік­тора Семчуків — люди освічені. Обоє мають вищу освіту. Катерина Семчук — вчителька початкових класів, пішла шля­хом своєї мами Марії Чашки педагога з багаторічним ста­жем. Віктор має дипломи ін-женера-механіка та вчителя фізики й трудового навчання. Має шість років стажу в орга­нах місцевого самоврядування. Свого часу обирався озер-ським сільським головою, а на виборах у 2019-му та 2020-му головою Каноницької сіль­ської територіальної громади Вараського району Рівненщи­ни, оскільки відбулось об’єд­нання чотирьох сільрад (Озер-ської, Новаківської, Кано-ницької та Кідрівської) в одну Каноницьку територіальну громаду.

Семчуки прагнуть дати ос­віту і дітям. Старший син Ва­дим — другокурсник Рівнен­ського державного гуманітар­ного університету — вчиться на вчителя інформатики. Чо­тирнадцятирічна Вікторія та одинадцятирічна Аліна — школярки, відвідують ліцей, де директором є їхня бабуся Ма­рія Іванівна. Але це, кажуть озерянці, жодних привілеїв дівчаткам не дає. Вікторія принагідно навчалась у музич­ній школі по класу фортепіа­но. Аліна любить малювати. А ось найменший у сім’ї Семчуків Олександр, якому лише сім місяців, має всі при­вілеї. Він — улюбленець роди­ни. Мешканці Каноницької громади гарно відгукуються про свого сільського голову Віктора Семчука. Кажуть, що він скромний, привітний до людей, готовий вислухати проблему людини, навіть коли поза роботою і зайнятий свої­ми домашніми клопотами. Щодня він долає кілометри на роботу до Каноничів, стара­ється, у міру можливостей, щоб громада розвивалася.

— Мені у цьому допомага­ють депутати, старости і весь колектив, — каже Віктор Сем-чук, який не соромиться прис­лухатися до порад досвідчені­ших колег.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.

Фото надано автором


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь