Каноницька громада
Рівненська область, Вараський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Каноницької сільської ради

Дата: 22.04.2021 00:01
Кількість переглядів: 3376

Фото без опису16 березня 2021 року відбулось чергове засідання виконавчого комітету Каноницької сільської ради. Протягом більше двох годин розглядалось 17 питань порядку денного, за результатами розгляду яких прийнято відповідні рішення.

Одним із розглянутих проєктів рішень у комунальну власність Каноницької сільської територіальної громади  в особі Каноницької сільської ради прийнято майно у сфері культури із спільної власності територіальних громад сіл, селищ району. Це дозволить наповнити матеріально-технічну базу та розпочати роботу комунального закладу громади «Центр культурних послуг», питання про створення якого стоїть пріоритетом перед керівництвом громади.

Також членами виконавчого комітету розглянуто ряд заяв жителів громад з різних питань: це і надання дозволів на пониження рівня грунтових вод у підтоплюваних обійстях, і присвоєння порядкових номерів об’єктам нерухомості громадян, і надання фінансової допомоги з бюджету громади на лікування важкохворих громадян. Розглянуто листи Північного міжрайонного управління водного господарства Регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області щодо прийняття у комунальну власність водогосподарських об’єктів міжгосподарських меліоративних систем для подальшої експлуатації,  управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції щодо організації дорожнього руху та Антонівської сільської ради у сфері захисту прав малолітньої дитини з прийняттям відповідних рішень.

Особливу увагу члени виконавчого комітету приділили забезпеченню благоустрою населених пунктів громади. Розроблено відповідні заходи по наведення належного санітарного стану в населених пунктах сільської ради, пам’ятників, кладовищ, місць відпочинку, проживання громадян, на виробничих ділянках господарств, підприємств, закладів освіти, культури, медицини, приведення в належний стан доріг, під’їздів до населених пунктів. За результатами обговорення цього питання членами виконавчого комітету затверджено схему розподілу та закріплення території населених пунктів за підприємствами, установами, організаціями для приведення її у відповідності з Правилами благоустрою населених пунктів  (додається), вказано  відповідальним за закраплену територію на їх обов’язок утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.

У весняну пору року гостро стоїть питання про самовільне спалювання громадянами сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків. Таким чином, було прийнято відповідне рішення, яким заборонено будь-яку діяльність, спрямовану спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків на території сільської ради, попереджено населення та суб’єктів господарювання  про підвищену відповідальність за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, яка введена в дію нещодавніми змінами в законодавстві та напрацьовано механізм взаємодії з органами поліції та захисту екології щодо виявлення винуватців та притягнення їх до відповідальності.

Окремим рішенням виконавчого комітету заборонено продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) на території Каноницької сільської територіальної громади у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, закладам ресторанного господарства (кафе, бари, ресторани) у період з 23.00 години вечора до 09.00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Приємністю для членів виконавчого комітету було розглянути відразу чотири заяви жительок села Кідри щодо висунення їхніх кандидатур для представлення до присвоєння почесного звання України „Мати-героїня”. Державна нагорода України та почесне звання «Мати-героїня» присвоюється  Президентом України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей. Старості села Кідри доручено підготувати й надіслати всі відповідні документи через обласну державну адміністрацію до Секретаріату Президента для отримання цього звання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь