«Голос України», 12 серпня 2021 року. № 152 (7652) Сільський голова зіркової хвороби не має

Дата: 12.08.2021 09:04
Кількість переглядів: 4937

ПРИВАТНЕ ЖИТТЯ

Каноницький сільський голова Віктор СЕМЧУК (на знімку) зіркової хвороби не має. Після роботи і у вихідні він нарівні з односельцями (а живе він у су­сідньому до центру громади — Каноничах — селі Озеро) пра­цює до сьомого поту. Тож запи­тання, як йому вдається утри­мувати хорошу фізичну форму, відпало саме по собі.Фото без опису

— Наша сім’я має півгектара землі. Садимо картоплю, сі­ємо пшеницю з таким розра­хунком, щоб собі вистачило і щоб було чим годувати сви­ней, птицю, яких утримуємо в підсобному господарстві. Ви­рощуємо також традиційні для нашого Полісся овочі: буряки, моркву, капусту, огірки, помі­дори... — розповідає Віктор Валентинович. Має подружжя Семчуків та­кож невеличкий садочок із фруктовими деревами біля бу­динку. Кілька грушок, яблунь­ок... — У селі нині без підсобно­го господарства, при дорожне­чі продуктів, не вижити, — каже Віктор Семчук. — Тому люди господарюють на землі, тримають живність. А я — як усі. Щоправда, останнім часом намітилась тенденція, коли люди збуваються корів, бо надто затратно і клопітно їх утримувати. Та й закупівельні ціни на молоко не стимулю­ють.

Подружжя Катерини та Вік­тора Семчуків — люди освічені. Обоє мають вищу освіту. Катерина Семчук — вчителька початкових класів, пішла шля­хом своєї мами Марії Чашки педагога з багаторічним ста­жем. Віктор має дипломи ін-женера-механіка та вчителя фізики й трудового навчання. Має шість років стажу в орга­нах місцевого самоврядування. Свого часу обирався озер-ським сільським головою, а на виборах у 2019-му та 2020-му головою Каноницької сіль­ської територіальної громади Вараського району Рівненщи­ни, оскільки відбулось об’єд­нання чотирьох сільрад (Озер-ської, Новаківської, Кано-ницької та Кідрівської) в одну Каноницьку територіальну громаду.

Семчуки прагнуть дати ос­віту і дітям. Старший син Ва­дим — другокурсник Рівнен­ського державного гуманітар­ного університету — вчиться на вчителя інформатики. Чо­тирнадцятирічна Вікторія та одинадцятирічна Аліна — школярки, відвідують ліцей, де директором є їхня бабуся Ма­рія Іванівна. Але це, кажуть озерянці, жодних привілеїв дівчаткам не дає. Вікторія принагідно навчалась у музич­ній школі по класу фортепіа­но. Аліна любить малювати. А ось найменший у сім’ї Семчуків Олександр, якому лише сім місяців, має всі при­вілеї. Він — улюбленець роди­ни. Мешканці Каноницької громади гарно відгукуються про свого сільського голову Віктора Семчука. Кажуть, що він скромний, привітний до людей, готовий вислухати проблему людини, навіть коли поза роботою і зайнятий свої­ми домашніми клопотами. Щодня він долає кілометри на роботу до Каноничів, стара­ється, у міру можливостей, щоб громада розвивалася.

— Мені у цьому допомага­ють депутати, старости і весь колектив, — каже Віктор Сем-чук, який не соромиться прис­лухатися до порад досвідчені­ших колег.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.

Фото надано автором


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь